19 Ocak 2012 Perşembe

MEZARLIKTA AÇIK HAVA SİNEMASI

“Sevgililer Günü” adlı eski bir filmin bir sahnesinde; mezarlıkta açık hava sineması vardı. Ve insanlar mezarlığa yapılmış olan bu sinemaya sevgilileri ile gelip orada film seyrediyorlardı. Tabi seyretmeyenlerde oluyordur.
Düşünsenize mezarlıkta film seyretmek…

Böyle bir imkânınız olsaydı; gecenin bir vaktinde sevdiğinizle birlikte sinemanın olduğu mezarlığa gidip, film seyreder miydiniz?
Ya da ülkemizde böyle bir şeyin yapılacağına inanıyor musunuz?

Sizi bilmem ama ben kendi adıma böyle bir girişimde bulunacağımı kesinlikle düşünemiyorum. Ki zaten ben düşünsem bile birkaç seans sonrası; mezarlık yönetimi benim sinemaya girişimi engellemek için gereken her şeyi yaparlardı.

Hayır, ama haksız mıyım gecenin bir vakti mezarlıkta film seyretmek öyle kolay mı?
Gerçi elalemin mezarları; belki de mezarlıklara ayrı bir hava vermek amacıyla olsa gerek neredeyse her mezar taşı mumlarla aydınlatılmış durumdadır.
Hani yani mezarlık olduğunu bilmeseniz; al sevgilini romantik romantik takıl denebilecek bir ortam.
O derece yani…

Ama bizdeki mezarlıklar öyle mi?
Vallahi gece vakti takılayım desen; hoş girişler yasak ama es kaza serbest olsa da girsen, resmen ayvayı yediğinin resmidir.
Olmadı zaten çarpılacağın kesin.

Hani birisi ile karşılaşmana, olağan dışı bir şeyin olmasına gerek bile yok; karanlığın mezarlıkta yarattığı ambiyansta zaten sen altına edersin.
Hayır, böyle olunca da duaya geldiğine beddua etmek işten bile değil…

Üstüne bir de mezarlık sinemasında film seyretmek…
Film aşk filmi olsa kaç yazar, sen zaten arabada ‘Yusuf Yusuf’ adlı yeni bir filmin başrol oyuncususundur.

1 yorum:

  1. O sinemadan burada (Los Angeles) var ve sevgililer gununde vs cok populer oluyor :) Cogu zaman onceden rezervasyon yaptirmak gerekiyor :)

    YanıtlaSil