17 Mayıs 2012 Perşembe

MOTORLU GETİR GÖTÜRCÜLER

Hepiniz bilirsiniz; artık hayatımıza motorlu getir götürücüler iyice bir yerleştiler. Özellikle yemek siparişlerini getiren motorlu getir götürücülerin sayısı neredeyse bazı şehirlerde arabaların sayısını geçti geçecek.

Hizmet sektörünün önemli elemanları olan bu mobilize elemanların her biri; ne yazık ki birer trafik canavarı olmuş durumdalar.

Trafik ister serbest olsun, ister sıkışık onlar için hiç fark etmiyor. Aralara giriyorlar çıkıyorlar, öyle yapıyorlar böyle yapıyorlar gidecekleri yere mutlaka bir şekilde gidiyorlar.

Ama bunu gerçekleştirirken çok da dikkatliler demek pek mümkün değil. Hele sıkışık trafikte araçların arasından öyle tehlikeli bir şekilde geçiyorlar ki bir kaza olması işten bile değil.

Sıkışık trafikte muhtemel zarar; araçların çizilmesi veya buna benzer maddi zararlarla sınırlı olabilir ama trafiğin aktığı zamanlarda meydana gelecek kazalarda Allah korusun sadece maddi zarar olmayacaktır.

O yüzden gelişi güzel ehliyeti olan ve iş isteyen her gencin altına motor vermek; şehrin sokaklarına tehlikeli oyuncaklar bırakmaktır.
Ve buna sebebiyet verenlere sorumlulukları yetkililer tarafından bir an önce hatırlatılmalıdır.

Ayrıca bu motorları kullanan delikanlıların ehliyetlerinin olup olmadığı hususu da sık sık kontrol edilmelidir.

Aksi olan vurdumduymazlık sonucunda; altlarındaki motorları dandik kasklarla kullanan gençlere yazık olacaktır.

Olmayanlarda emin olun geleceğin trafik canavarları olarak imzalarını atacaklardır.
Demedi demeyin…