23 Ekim 2014 Perşembe

GEÇMİŞ GİTMİŞTİR

Olmaz yapamazsınız. Artık kaybettiğinize inandığınız duyguların peşinden koşmak ve onları yine yakalayarak bugününüzü dününüze götürmek istemezsiniz. Çünkü yorgunsunuzdur, yaşamın uzun yolculuğunun daha ortalarında; yorgun düştüğünüzü hisseder olmuşsunuzdur.

Ne tadınız, ne de tuzunuz kalmıştır. Bir zamanlar her anı heyecanla birlikte yaşadığınız; artık size cazip gelmiyor, ne yapsa sizi bir türlü heyecanlandırmıyordur.

Kaybetmişsinizdir. Geçmişe ait tüm hislerinizi kaybetmiş ve hatta unutmuş, unutturulmuşsunuzdur. O yüzden size yaşananları hatırlatan her şeyden kaçmak, her şeyden uzaklara kaçmak istersiniz. Artık eskide kalan her şey sizin için kötü ve rahatsız edicidir. Geçmişle her yüzleştiğinizde, unutmaya çalıştıklarınızı her hatırladığınızda kendinizi yaşlanmış, yıpranmış ve tükenmiş hissedersiniz. O yüzden geçmişte kaybolmuşluğunuzla bugünü unutmuş, geleceği umutlarınıza yerleşmişsinizdir.

Garip bir şekilde kendinizi araya sıkışmış ve bir şey yapamaz hatta yapmak istemez gibi hissedersiniz. Artık o sıkıştığınızı hissettiğiniz yerden sanki hiç çıkamayacak ve hiç nefes alamayacak gibisinizdir.

O yüzden kaderiniz de size çizilen rolünüzü ve hayatın saçma sapanlıklarını yarım yaşıyorsunuzdur.

Kimse bilmez ama siz her gece kaybettiğiniz duygularla vedalarınızı; umutlarınıza gizlediğiniz hayallerinize yerleştirmişsinizdir. Kaçmak, kaçarak geçmişten kendinizi kurtarmak istediğinizi seslendirmek istemenize rağmen, susarsınız. Suskunluğunuz; sessizliğe mahkûm isyanlarınıza sıkıştığınızı hissetmenizle birlikte yorgun olmanızdır. Hayata ve yaşanacaklara yorgun. O yüzden de olmaz, yapamazsınız.




Diğer yazı ve şiirlerimi takip etmek isteyenler için Facebook sayfam;
https://www.facebook.com/yazmasamolmazdi

Eklemek isteyenler için Twitter adresim;
https://twitter.com/yazmasamolmazdi

Instagram adresim;
msincedemir