28 Temmuz 2011 Perşembe

KADIN BEDENİ

Güzel bir kadının biraz göbeği çıktı diye etrafındaki densizler tarafından, eğer ünlüyse bu seferde etrafındaki densizlerle yarışan magazinciler tarafından; acımasızca eleştirilmesi ve hatta hatta yılların onda kötü izler bıraktığını ima etmek, söylemek; çok acımasız ve haksız bir yaklaşımdır.


Bu yaklaşım; aslında kadını belli ölçüler arasına sıkıştırarak; kendi göbeğini ve kıçınının son halinin fark edilmesini istemeyen erkeklerle, başkalarında kusur aramayı marifet sayan diğer kadınların en kolay sığındıkları yaklaşımdır.


O yüzden de kadınlarda; fazla kiloların neden olacağı sağlık sorunları değil de, o fazla kilolarla ortaya çıkan görüntülerin onlarda yaratacağı psikoloji çok daha fazla olumsuz yaralar açmaktadır.


Oysa ne kadar uğraşırsanız uğraşın, zaman zaten insan vücudunda bazı değişiklikleri yapıyor. Ama yaptığı bu değişiklikleri sevmek yerine onlarla mücadele etmeye çalışma saçmalığı; insanları çok daha fazla yormaktadır. Yani ne yaparsanız yapın daima yenileceğiniz bir süreç olduğu için, çabanız bir anlamda boşa yorulma oluyor.


Çünkü sıkıntılarınızın ilacı diye güvendiğiniz zamana bu anlamda düşman olmak, garip bir durumdur.


Bakın etrafınızdaki erkeklere zamanın onlardaki izleri; kadınlardan hiçte farklı veya az değildir. Aksine yıllar kadınlardan çok daha fazla erkeklerin fiziklerinde görünür ya da görünmez değişiklikler yapmaktadır. Ama ilginçtir ki erkeklerin büyük çoğunluğu kendi göbeklerinden rahatsız olmadıkları halde eşlerinin ya da diğer kadınların göbeklerine takmaktadırlar.


O yüzden de manken denildiğinde genellikle belli ölçülerdeki güzel kadınlar akla gelir ve geldiği içinde yaşamın her alanında göbeksiz genç kadınlar; daima ön plandadırlar. Çünkü erkek denilen cinsiyet; böyle garip ve ters bir yaklaşımı; yaşama bakış açısının tam ortasına yerleştirmiştir. Ve ne yazık ki kadınlarda bu garip ve ters yaklaşımın gönüllü kurbanlarıdır.


Kendi bedenini her halükarda beğenmese de seven erkeğin, kadınını; göbeksiz ve de zayıf, üstelik neredeyse dalga geçercesine genç bir kız halinde görmek istemesinin anlamsızlığı bu kadar açık bir şekildeyken, kadınların bu tuzağa düşmeleri hiç normal olmasa gerek.


Ama ne yazık ki çoğunluk psikolojisi işte böyle bir şey…