29 Ekim 2010 Cuma

DUVARLAR



Evinizdeki dört duvar sanki sizin sınırlarınız gibidir. O duvarlar belki yıkmak istediğiniz ama yıkmanızın yasak olduğu duvarlardır. Çünkü kendinizi avutarak geçirdiğiniz yıllarınızın anılarını saklayan sadece o duvarlar.


Bazen mutlu, bazen acı dolu anılarınızın sessiz şahitleri olan o duvarlar; gün geldiğinde sizi boğarken, gün gelmiş yoldaşınız olmuşlardır.


Dinleyen ama asla konuşmayan, sessizliğinde sizi saklayan o duvarlar; soğukluğunu bir şekilde sakladığınız, saklayarak yaşadığınız yeri ısıtmaya çalıştığınız yaşamınızın gizli şahitleridir. Siz hayallerinizin yalnızca size ait olduğunu sanırken, onları hep unutmuşsunuzdur ama onlar sizi ve yaşadıklarınızı hiç unutmazlar. Sizi dış dünyanın pisliklerinden koruduğunu sandığınız duvarlarınız; gün gelmiş sizi içerideki zulümden, içerideki kimsesizliğinizden de korumuşlardır.


Hayallerinize arkadaş o duvarlar; aynı zamanda sizi umutsuz umutlarınızdan uzaklaştıranlardır ama bunu bilemezsiniz. Çünkü o duvarlar; yalnızca evinizin değil, aynı zamanda sizinde duvarlarınızdır. İçinizde esen isyan rüzgârlarını bazen engelleyen, bazen de durduran duvarlardır, o duvarlar.


Sizin hayallerinize sınır koyan ve size mecburiyetlerinizi hatırlatan o duvarlar; kolay kolay yıkılmazlar. O yüzden de siz duvarlarınızı yıkamaz ve mecburiyetlerinize mahkûmiyetinizi mecburen kabullenirsiniz. Belki kimsenin hatta sizin bile güvenmediğiniz hayali duvarlarınıza arkadaşlardır o duvarlar. Sizi belki hayata bağlayan belki de farkındasızlığınızla bir ömür hak ettiğinizi sandığınız için beklediğiniz hayattan koparanlardır.


O duvarların ötesinde sizi bekleyenler belki de sizi o duvarlar kadar tanımayan, tanıyamayacak olanlardır. Çünkü o duvarların gördüğünü kimse görmemiş, o duvarların duyduğunu kimse duymamıştır.


Hızla geçen zaman size ihanet edip, sizin her şeyi unutmanızı ya da en azından bazı şeyleri unutmanızı sağlarken, o duvarlar hiçbir şeyi, size ait hiçbir şeyi unutmadan; size ve yaşamınıza şahitlik eden sizin bile farkında olmadığınız sessiz arkadaşlarınızdır.
Ama siz farkında değilsinizdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder